2016. február 24., szerda

Helio Natúr aszalt vörösáfonya 120 g - Jelenlegi ára: 890 Ft

Helio Natúr aszalt vörösáfonya 120 gramm
Az áfonya hazája Észak-Amerikába nedves területein található meg. Még a bennszülött amerikaiak -indiánoknak is ez volt mind az élelmiszer mind a gyógyszer. Ahogy az ott honos növényeket, állatokat, így az áfonyát is  az indiánok adták át az első európai telepeseknek a tizenhetedik században. Hálából a bevándorlók megünnepelték a jó termést és a közös étkezést – áfonyás pulykával, amely a mai napig egy hagyományos amerikai étel hálaadáskor.  Az áfonya megnevezés a "żurawich bogyók"-ból ered(az angol nyelvben Cran Berry), mert így nevezték el a gyümölcsöt az európai telepesek, a növény feje szélmozgásban a daru csőrére hasonlít.
Számtalan megőrzésre érdemes jó tulajdonsága van: egészséges, vitamindús, nyomelemekben és antioxidánsokban gazdag, ráadásul aromás, finom. Sok értékes ásványi anyagot tartalmaz,  kalcium,  ! magnézium, kálium,  nátrium,  vas,  cink és mangán,  foszfor is van benne.  A-, B-, C-, és E-vitaminok gazdag forrása.  Flavonoid-tartalmának köszönhetően érvédő hatású, csökkenti az infarktus kialakulásának veszélyét. A szájüregben és a húgyutakon fellelhető egyes baktériumok ellen is bevethető a benne lévő baktériumölő proantocianidin miatt. A vizsgálatok során ugyanis azt tapasztalták, hogy ez a vegyület segít megakadályozni, hogy a húgyúti fertőzések leggyakoribb előidézője, az E. coli baktérium hozzátapadjon a hólyag falát borító hámsejtekhez.  
Praktikus visszazárható csomagolása miatt, tárolása és frissesége sokáig megörizhető. Utazások alkalmával is kényelmes a fogyasztása és tárolása.  


Jelenlegi ára: 890 Ft
Az aukció vége: 2016-03-15 18:07 . Helio Natúr aszalt vörösáfonya 120 g - Jelenlegi ára: 890 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése