2020. november 30., hétfő

Csoda fáklya Bordó levelű ricinus mag,magok KEZDŐ KERTÉSZEKNEK 3 mag - Jelenlegi ára: 250 Ft

Bordó levelű ricinus magok 3 mag 250 forint. KEZDŐ KERTÉSZEKNEK
A nagyméretű, gyorsan növő, ám igencsak mérgező ricinus kiváló dísze lehet udvarodnak, kertednek. Kiváló társ növény, és mivel a kártevők nem kedvelik a ricinust, ez a többi növény előnyére is válik.
A ricinus nagyméretű, gyorsan növő növény, amelynek hosszú nyelű tenyeres levelei vannak. Magas társ növények mellé kell ültetni.
A ricinus a 2, 4 m magasságot és az 1, 2 m szélességet is elérheti. Nagy tányérlevelei miatt az erős szél feldöntheti.
A gyorsan növő ricinus hatalmas, csillag alakú levelei miatt valóságos őserdőt varázsolnak kertedből. Világospiros vagy rózsaszínű fürtös virágai nyár végén nyílnak, amelyek színes tüskékkel borított hüvelyekké alakulnak át. Ezekben a hüvelyekben találhatók a bab nagyságú tarka magok.
Egy meleg nyáron, ha kiadós esőzések is vannak, ez a csodafa a 3-3, 7 m magasságot is elérheti, és levelei akár 60 cm átmérőjűek is lehetnek. A levelek lehetnek élénkzöld vagy bordópiros színűek attól függően, hogy melyik fajhoz tartoznak.
Ha szeretnéd udvarodat elrejteni a kíváncsi szemek elől, ha szükséged van egy óriási sövényre, vagy ha a virágágyásnak szeretnél egy szép hátteret, nem tudnál jobb egynyárit vagy évelőt választani, mint a gyorsan növő ricinust.
Mivel a szárai eléggé távol vannak egymástól, így elegendő fény jut a növény belsejébe, ezért ajánlott kúszónövényt felfuttatni a száron, mint például a hajnalka. A hajnalka körbeöleli a ricinus szárát, és csodálatos képet alkotnak együtt. A ricinus háttérként is ideális olyan növényeknek, mint az amaránt, a magas vasvirág vagy a napraforgó.
A magokat áztatni kell 24 órát, majd 2, 5 cm mélységbe a földbe ültetni. A talaj legyen nedves és 16-21 ° C közötti. A csirázásnak vagy a kihajtásnak meg kell történnie 15 napon belül, és a palántákat a talaj felmelegedése után, késő tavasszal kell kiültetni. A ricinus nem igényel termékeny talajt, de a földet, ahová kiülteted, legalább 30 cm távolságig ajánlott fellazítani, hogy gyökerei tudjanak jó mélyre terjeszkedni. Ha a gyökerek nem tudnak elég mélyre hatolni, akkor a nyári zivatar ledöntheti ezeket a szép magas növényeket. A palánták között legalább 1 m távolságot kell hagyni.
A magokat kesztyűben fogjuk meg.


Jelenlegi ára: 250 Ft
Az aukció vége: 2020-12-01 03:05 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése