2019. április 29., hétfő

Tandori Dezső: Egy regény hány halott… ? (Egynyári vakjátszma III/2.) - Jelenlegi ára: 600 Ft

Nem elég olcsó?! Válasszon tőlem hármat, és a legolcsóbbat ajándékba adom! Katt ide a többi könyvhöz!
Tandori Dezső: Egy regény hány halott… ? (Egynyári vakjátszma III/2. )
tandori…? nat roid…? tradoni…? – Egy regény hány halott… ? – második könyve egy trilógiának, az Egynyári vakjátszmának. MindhároAi kötetnek külön címe van, mindháromnak külön felépítése, mely a másik szerkezetével szinte teljesen megegyezik; például a könyvek mindegyikének hét-hét-hét része van, de a fejezetek, a mottók jellege, a számozás, az idézőjelek a változatosságot szolgálják: olyan kaleidoszkóp, amit még egyszer aligha tud összeállítani az emlékezet. A trilógia – és külön-külön az egyes kötetek – befogadását nagyon könnyíti, hogy nem erőltet az olvasóra semmit: dús, dzsungeles; és a nagy terjedelmet ellensúlyozza az olvasás kötetlensége. A kaleidoszkóp légiessége, felhőjárá-sos változása, tűnékenysége.
 
Emberi panoptikum is ez így. Valamint: két ember együttélése… különböző fajta létezők együttélése… együttélése a szerzőnek regényével… az elszakadás fájdalma, mely a megírással egyenlő. Én és nem én problémája… ezt már a „ szerzőség" hármassága, kérdőjelessége is jelzi.
 
A látszólagos improvizáció, „ indiai-friz"-szer-kezet belső törvényszerűségek rendjévé szilárdul fájdalmasan és derűsen… a csillagos ég és az erkölcsi parancs végül eggyé válik… de semmi el nem intéződik. Ez a „ vakjátszma" kifejezés lényege: nem látjuk a végét, „ csak egy nyár", amit élünk.
Kiadás: 1989. Magvető Könyvkiadó
ISBN: 963 14 1260 1
Súly: 800g
A postai költség optimalizálása érdekében érdemes egyszerre több könyvet venni kiváló áron! Több könyv vásárlása esetén alacsonyabb az egyre jutó postai költség sőt, 10. 000Ft-os vásárlás felett saját költségemen postázok! Katt ide a többi könyvhöz!

Jelenlegi ára: 600 Ft
Az aukció vége: 2019-05-20 21:32 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése