2017. október 15., vasárnap

Decaisnea fargesii – Kék babfa, kék kolbászfa. Télálló egzotikus gyümölcsritkaság! 3 db mag! - Jelenlegi ára: 350


Decaisnea fargesii – Kék babfa, kék kolbászfa, halott ember ujja. Télálló gyümölcsritkaság!
3 db mag!
Ez a lombhullató bokor, vagy kis fa Nyugat-Kína, Sikkim, Nepál és Mianmar hegyvidéki területeiről származik. Levelei nagyok, 60-90 cm hosszúak, szárnyaltak. 3-6 centiméteres zöldessárga virágai 25-50 cm hosszú lelógó fürtbe rendeződnek. Termései akár 10 cm hosszú és 3 cm széles húsos tüszők. A magvakat körülvevő zselészerű pép ehető, édes, kissé a görögdinnyére emlékeztető, kocsonyás, őshazájában a bennszülött népek nagyra becsülik.
Mutatós lombozata és rendkívül dekoratív gyümölcsei miatt Magyarországon dísznövényként is ültethető. Különösen szép ősszel, amikor a citromsárga levelei közül kivillannak az élénk kék termések.
Annak ellenére, hogy jól bírja a hazai teleinket és a talaj kémhatására sem igényes, a faiskolákban ritka vendég. Az idősebb növények a mínusz 20 fokot is károsodás nélkül viselik. Nálam négy éve takarás nélkül telel át egy derékig érő példány. Az idei mínusz 15 fokos hideg a napokig tartó erős széllel meg sem kottyant neki, szépen kihajtott, most már bimbós.
Köszönöm, hogy meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézd meg a többi termékemet is, hátha találsz kedvedre valót! Jó böngészést kívánok!  


Jelenlegi ára: 350 Ft
Az aukció vége: 2017-11-05 16:00 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése