A könyv megvásárlása után automatikus e-mailt küldünk a részletekkel!
Olyan szakirodalmi kezdeményezést üdvözölhetünk helyeslően az ÁGKER Kft. gondozásában megjelenő füzetsorozat első példányaként, amelytől magunk is a kiváló hazai fajboraink kulturált vendéglátóipari fogyasztásának újbóli térhódítását várjuk.
Úgy véljük, hogy a borfogyasztásnak a magyar gasztronómiához kapcsolódó történelmi múltját nem kell az Olvasóval külön is megismertetni, mivel erről olyan irodalmi nagyságok nyilatkoztak nálunk sokkal ékesszólóbban, mint Tinódi Lantos Sebestyén, Petőfi Sándor, Krúdy Gyula stb. Irodalmi munkásságuk, no és természetesen a személyes tapasztalatszerzés, boraink nemzetközi hírnevét is megalapozták olyannyira, hogy szakmai tapasztalatokkal alátámasztható: a külföldről idelátogatók ma is előszeretettel fogyasztják borainkat ebéd- vagy vacsoravendégként. Nem öncélúan magát a bort, hanem a gasztronómiához kapcsolódó fogyasztási körülményeit, sőt a bornak számos ételünkben történő felhasználási lehetőségeit hivatott ez a füzetsorozat megismertetni valamennyiünkkel. "A jó bornak nem kell cégér", vethetné a közismert mondást gyártó és forgalmazó szemére egyaránt a Kedves Olvasó, pedig ez nem így van. A társadalmilag elítélt és az egészségre is káros mértéktelen bor (alkohol) fogyasztása úgyszintén kedvezőtlenül befolyásolja táplálkozási kultúránkat, tönkreteheti a legfinomabb gasztronómiai fogás élvezeti értékét is.
Ezért is üdvözölhető helyeslően a bortermelők és forgalmazók együttes ajánlása, mely így nem csupán az egyes borvidékek borfajtáinak kínálatára és a borból készülő italválasztékának bemutatására épül, hanem a már rómaiak által is ismert és kedvelt fenséges italnak az ételeinkhez kapcsolt szakszerű kínálatával is foglalkozik. A mit-mivel-hogyan kérdése e téren is döntő fontosságot kap, mivel a bor színének, ízének, savasságának stb., sőt hőfokának ismerete alapvető szerepet kap az ételekhez történő szakszerű ajánlás során.
Nyújtson mindezeknek az ismereteknek az elsajátításához hasznos segítséget valamennyi Olvasója számára az e füzetsorozat, egy kultúrált élvezeti és táplálkozási hatást nyújtó borfogyasztás megteremtése érdekében.
Jelenlegi ára: 990 Ft
Az aukció vége: 2021-02-03 09:37 .
2021. február 3., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése